Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

До Міжнародного дня інвалідів

 

imageЗ грудня щорічно відзначається Міжнародний день інвалідів, встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Цей день є нагадуванням людству про обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

Зважаючи на необхідність ефективної участі інвалідів у економічному, соціальному, культурному і політичному житті, Генеральна Асамблея ООН 13 грудня 2006 року  прийняла Конвенцію про права інвалідів.

Україна приєдналася до цього надзвичайно важливого документа, підписавши у 2009 році Закон України Про ратифікацію Конвенції про права осіб з інвалідністю. За роки незалежності в Україні створено ряд законів, які регулюють більшість аспектів життя людей із інвалідністю. Наша держава взяла на себе і виконує зобов'язання щодо матеріального забезпечення людей з інвалідністю, створення для них необхідних правових, соціально-побутових умов життя, надання пільг, конституційно гарантує на рівні з іншими громадянами можливості для участі в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства. Створення робочих місць для людей із інвалідністю – питання, яке потребує першочергового вирішення. Адже матеріальне забезпечення дає можливість людям з обмеженими можливостями почувати себе повноцінними членами суспільства.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого приєдналась до міжнародної ініціативи – організувала книжкову виставку «До Міжнародного дня інвалідів».

У запропонованих виданнях аналізується практика Європейського суду з питань захисту прав та основоположних свобод людей з інвалідністю, розглянуто стан та проблеми професійної освіти і навчання осіб з інвалідністю в Україні. Науково-практичні видання дають роз’яснення щодо працевлаштування та організації праці осіб з обмеженими можливостями та їх соціального захисту.

На виставці представлені документи із фондів Бібліотеки. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та картковими каталогами.

 

Виставки експонуються за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-йповерх.

Термін експонування: 2 – 17 грудня 2017 р.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар 

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.