П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжково-ілюстративні виставки

«До Дня пам’яті жертв голодоморів»

 

image

В Україні щорічно в четверту суботу листопада, згідно з Указом Президента України, відзначається День пам’яті жертв Голодоморів.

В цей день традиційно громадяни нашої країни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам’ятників жертвам голодоморів в Україні. У церемоніальних заходах також беруть участь перші особи держави, керівники іноземних країн, парламентів та міжнародних організацій, урядовці з різних країн, дипломати, представники релігійних конфесій, регіональні делегації, громадські і культурні діячі, свідки Великого Голоду.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого з нагоди національного пам’ятного дня організувала  книжково-ілюстративні виставки «До Дня пам’яті жертв голодоморів».

Зі сторінок численних видань – книг, альбомів, журналів та газет, представлених на виставці, постає жахлива картина нищення української нації.

Документи і матеріали книжкової експозиції переконливо розкривають причини, перебіг, масштаби та наслідки катастрофи українського народу. Мовою документів наукові видання та публікації відтворюють найтрагічніші події в історії України – голодомору 1932-1933 років.

На основі матеріалів усних історій розкривається глибина трагедії українського народу під час Голодомору-геноциду. Усні свідчення неспростовно доводять, що акція геноциду українських селян була чітко спланована владою.

В експозиції представлено також художні твори, присвячені трагедії українських селян та всього українського народу. Ці події української історії завжди були предметом глибокого осмислення українськими письменниками різних поколінь.

На виставці представлені нові видання із фондів Бібліотеки. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та картковими каталогами.

 

Виставки експонуються за адресами:


image
image
вул. Михайла Грушевського, 1, 2-й поверх, загальний читальний зал № 1
вул. Набережно-Хрещатицька, 1, 4-й поверх,
загальний читальний зал №2;

Термін експонування: 23 листопада – 4 грудня 2017 р.

Інформацію підготувала головний бібліотекар 

відділу соціокультурної діяльності Кудря Л. М.

вул. Михайла Грушевського, 1, 2-й поверх