П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня  «Гармонія Всесвіту»

До Дня Гідності та Свободи

Благодійний проект  «Непереможні».

Акція на допомогу тяжкопораненому бійцю АТО

Олександру Осіпову

image

21 листопада 2017 року, в День Гідності та Свободи, в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася  доброчинна акція на допомогу тяжкопораненому бійцю АТО Олександру Осіпову у рамках благодійного проекту «Непереможні». Проект було започатковано 2014 року з метою об’єднання небайдужих людей для підтримки українських вояків, які пожертвували здоров’ям, захищаючи цілісність і незалежність нашої країни. Автори проекту: учасник Афганської війни, волонтер, виконавець авторських  пісень В’ячеслав Купрієнко та поет Тетяна Яровицина. image

Благодійна акція зібрала чимало небайдужих людей. Адже саме завдяки мужності українських військових, які воюють на сході України, захищаючи її територіальну цілісність, ми зараз можемо спокійно жити тут.

Цього разу збиралися кошти для бійця Олександра Осіпова, який лікується у відділенні нейрохірургії  Головного військового клінічного шпиталю в Києві. У 2014 році Олександр отримав поранення під Савур Могилою. Але не зважаючи на довготривале лікування,  почалися важкі ускладнення зі страшними болями. Наразі вирішується питання про обстеження за кордоном, яке потребує значних коштів.

У рамках заходу презентувалися поетичні збірки волонтера Тетяни Яровициної  «Тендітна сила» (2017); письменниці, журналістки Юлії Бережко-Камінської «Пошепки і вголос» (2017) та музичного альбому «Соняхи» В’ячеслава Купрієнка – волонтера, лауреата міжнародних і всеукраїнських фестивалів авторської пісні, прозаїка, перекладача.  

Присутні тепло вітали учасників благодійної акції – народну артистку України Галину Яблонську та переможця II Міжнародного проекту- конкурсу «Шевченко єднає народи» Микиту Чуканова (м. Луганськ). У їх  виконанні лунали надзвичайної емоційної сили вірші.

Завершилася акція одностайним почуттям віри й надії у те, що  український народ здобуде перемогу в нав’язаній війні.

Кошти, зібрані під час благодійній акції (6 800 грн.), відправлені на лікування важкопораненого воїна Олександра Осіпова. 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

 відділу СКД  Совершенна Л. С.