П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Творча зустріч з поетом, прозаїком Тетяною Кудіновою

 

«До її Величності Жінки - мій голос!»

 

image

19 листопада  2016 р. в Національній парламентській бібліотеці України відбулася творча зустріч з поетом, прозаїком, віце-президентом  Української асоціації письменників соціально-художньої літератури  НСПУ Тетяною Кудіновою.

Тетяна Кудінова – проникливий і зворушливий лірик та водночас гострий поетичний публіцист, у кожному творі нагадує людям про збереження головних моральних цінностей – добра і любові, закликає жити по совісті і честі, цінувати  традиції і культуру рідного народу.

 Корінна  киянка Тетяна Борисівна Кудінова-Калініченко не тільки талановитий інженер, викладач, художник, вона поет і прозаїк. Пише українською та російською мовами. Автор романів «Древо жизни», «Не хочу ходить в школу»; збірника віршів «Я утверждаю: есть Любовь», «Думи мої, думи», «Мысли вслух», саги «На стыке веков», повісті «Відпустка у серпні 2014» (укр. та рос. мовами), монографії «Розпис «Фунтік».

imageНа зустрічі було презентовано нову, десяту книгу письменниці – роман «ДОЧЕРИ  ЗЕМЛИ».  Героїні роману – горді душі. Світ, в якому вони живуть, тісний та жалюгідний, де часто немає місця свободі і втіленню ідеалів, що виховані пристрасною уявою дочок природи. Вони з презирством ставляться до дрібних страхіть та легкодухості, але й усвідомлюють свою самотність. І тільки ПОКЛОНІННЯ, ЗАХОПЛЕННЯ СВОБОДОЮ і НЕЗАЛЕЖНІСТЮ,  ВЕЛИЧНІСТЮ ПРИРОДИ матінки Землі допомагають подавити в їх душах голос людської слабкості. Дочки Землі розумні, красиві тілом, сильні Душею. Письменниця Тетяна Кудінова сподівається, що саме вони і є прототипами майбутнього населення планети Земля.

Автор впевнена, що палка любов до Батьківщини, як і ніжна любов  до батьків, дітей, чоловіка  чи  жінки – свята, вічна та всеперемагаюча.

Зустріч відбувалася у теплій, дружній атмосфері. Не зважаючи на майже зимовий вечір, у залі було багато квітів. Письменницю прийшли вітали чисельні шанувальники її творчості. В авторському виконанні звучали уривки з нового роману та вірші,  лунали пісні – поезії Т. Кудінової, покладені на музику, гості кружляли у танці.

У заході взяли участь народна артистка України Тетяна Андрієвська, заслужені артисти України Борис Лобода, Віктор Тіткін та Неліда Афанасьєва, солістка ансамблю «Рідні наспіви» Тамара Семенова. Ведуча – лауреат Всеукраїнського конкурсу читців Ольга Єременко.

 

Інформація підготовлена відділом СКД