П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва

 

imageВсеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва було засновано з метою відзначити вагомий вклад творчих особистостей у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.

Не менш символічним сьогодні є той факт, що відповідно до Указу Президента № 1209/2013 від 30 грудня 2013 року всі працівники культури та майстри народного мистецтва відзначають своє професійне свято разом із Днем української писемності та мови. 

Українська культура — одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту та зайняти гідне місце у культурі світовій.

Наша культура пронизана козацьким нескореним національним духом свободи і вольності, незламності та сили. Можливо, саме тому, пройшовши такий тернистий шлях, мистецька неповторність саме українського народу повсякчас залишалася напрочуд продуктивною. І це проявляється у всьому: чи то у іскрометній приповідці, чарівній казці або милозвучному, прекрасному співі, чи то у творах митців — майстерним пензлем, чарівною голкою, гострим різцем або ж чутливим молоточком...

Завдяки справжнім подвижникам своєї справи, культура, як галузь, попри всі труднощі та негаразди, розвивається, збагачується новими іменами, цікавими формами роботи. Вагомий внесок у відродження національної культури вносять численні аматорські об’єднання, зберігають і передають від покоління до покоління історичну пам’ять народу працівники музеїв, бібліотек.          

До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в Національній парламентській бібліотеці України було підготовлено книжкову виставку. Увазі користувачів пропонується література, що висвітлює роль культури у формуванні особистості, а також представлені матеріали про майстрів народного мистецтва з різних куточків України.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 9 листопада  –  2 грудня 2016 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД