Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Тероризм – проблема сучасності»

 

imageУ Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого створено постійно діючу тематичну виставку «Тероризм – проблема сучасності» на виконання Указу Президента України від 25 квітня 2013 року № 230/2013 «Про Концепцію боротьби з тероризмом.

Організація Об'єднаних Націй визнає тероризм однією з найбільш серйозних загроз міжнародному миру і безпеці людства. Дальше поширення терористичної загрози обумовлюється процесами світової глобалізації, інтернаціоналізації, що тривають, а також підвищенням рівня міжнародної злочинності.

Україна поділяє стурбованість світової спільноти щодо таких глобальних загроз людству, як поширення тероризму, у тому числі пропаганда терористичної ідеології, застосування терористичних методів для досягнення злочинної мети. У зв'язку з цим у Стратегії національної безпеки України "Україна у світі, що змінюється" поширення тероризму визначається як один з чинників, що загрожує глобальній міжнародній стабільності та негативно позначається на безпековому середовищі держави.

Одним із пріоритетних міжнародних зобов'язань України перед ООН, іншими міжнародними організаціями, що здійснюють боротьбу з тероризмом, є імплементація світових стандартів безпеки, а також комплексне та збалансоване впровадження всіх компонентів Глобальної контртерористичної стратегії ООН, насамперед у частині здійснення заходів з усунення причин і умов, що сприяють поширенню тероризму, а також забезпечення при цьому захисту прав і свобод людини.

В експозиції книжкової виставки представлені документи з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2 поверх 

(загальний читальний зал №1).

Термін експонування: січень 2016 р – грудень 2020 р.

 

Інформація підготовлена відділом ОК