Неділя, 12 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книжкового проекту

Центру досліджень армії, конверсії та розброєння

«Історії подолання від українських вояків»


31 березня 2016 року в Національній парламентській бібліотеці України відбулася презентація книжкового проекту   Центру досліджень армії, конверсії та розброєння    «Історії подолання від українських вояків».

У рамках проекту обговорювалися книги Дмитра Козлова «Герои современной Украины» (2015), «Герои современной Украины. Истории преодоления» (2016)  та  Валентина Бадрака  «Как преодолеть личную трагедию» (2015), «Чистилище». Кн. 1-2 (2014), які висвітлюють  особливості поведінки людини в драматичних життєвих ситуаціях, створення нових можливостей для адаптації у мирному житті захисників України, формування відчуття власної місії у подіях, що відбуваються.

Сильне емоційне враження справив виступ напрочуд світлої і позитивної людини, морського піхотинця Віктора Кардаша, який в результаті поранення втратив ногу. Його історія,  у мирний  час хореографа, викликала гіркий біль у присутніх. Мужній юнак, без прикрас і зайвого пафосу, розповів про те, як йому доводиться пристосовуватися до реалій сьогоднішнього життя, дбати про працевлаштування та  бажання втілити мрію про створення власної сім’ї. 

Ситуацію щодо підтримки постраждалих учасників бойових дій у зоні АТО, що склалася нині в державі, прокоментували очільниця відділу соціальної адаптації учасників бойових дій Міністерства соціальної політики України Олександра Тарасова та волонтер Наталія Зарецька.

Заступник генерального директора НПБУ з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів Галина Кириченко наголосила на значущості  презентованого книжкового проекту, розповіла про те, як працівники бібліотеки підтримують воїнів АТО та  запросила всіх присутніх стати користувачами Бібліотеки.

Наприкінці всі учасники заходу одержали у подарунок презентовані видання.

 

Інформація підготовлена відділом СКД