П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До 100-річчя перемоги Українських Січових Стрільців на горі Маківка

«Українські Cічові Cтрільці в боротьбі за державність»

 

image

 

З нагоди відзначення у 2015 році 100-річчя перемоги Українських Січових Стрільців на горі Маківка та відповідно до Указу Президента України № 228/2015 (http://www.president.gov.ua/documents/19318.html) в Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку ««Українські Січові Стрільці в боротьбі за державність».

На виставці представлено літературу, що висвітлює створення, організацію командної вертикалі січових стрільців, структуру та всі реорганізаційні процеси. Приділено увагу військово-політичним подіям, які безпосередньо відбувалися за участі стрілецтва і були з ним пов’язані. Окрім оригінальних світлин, експозиція вміщує біографічні довідки вояків, цікаві зразки документів, спогадів, стрілецьких поезій та пісень. Також зібрано інформацію про учасників Легіону Українських Січових Стрільців та його історичний шлях.

На виставці представлено документи з фондів НПБУ. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, 4-й поверх.

Термін експонування: 7  –  17 травня 2015 р.

 

 

Інформація підготовлена відділом СКД