Понеділок, 20 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Відкриття фотовиставки Марини Брикимової
«В серці родинного всесвіту»


image15 травня в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулось відкриття - презентація виставки творів талановитої фотохудожниці Марини Брикимової «В серці родинного всесвіту», присвячене Міжнародному Дню сім’ї, який щорічно святкується 15 травня, в Україні під назвою День сім'ї з 2024 року.

За словами Марини, ця експозиція стосується кожного, адже усі ми колись були дітьми. Виставка магічним чином повертає глядача у дитинство, у родину, у світ, де все можливо. Фотографуючи, авторка не просто фіксує реальність, а створює «двері», через які герой зйомки або глядач у будь-яку мить може потрапити туди, де був щасливий – аби згадати, надихнутися і продовжувати жити «тут» і «зараз».

Фотовиставка «В серці родинного всесвіту» показує мирне життя, за яке ми сьогодні боремось. Авторка проєкту від усього серця вірить, що те, на чому ми концентруємо свою увагу, і відбувається у нашій дійсності. Найбільша наша спільна мрія сьогодні – мирне небо над Україною, можливість бути вдома, зі своїми родинами.

Цією експозицією художниця прагне надихнути глядачів бачити красу у буденному, закарбовувати, зберігати  та разом візуалізувати мрію про мирне життя.

Під час презентації Марина Брикимова розповіла про себе, про свої роботи, про те, як вирішила зайнятися фотографією. Звісно, не обійшлось без підтримки рідних, які й надалі продовжують їй допомагати, а іноді, навіть, і самі стають головними героями її робіт.

Святковим музичним подарунком для гостей став виступ народного художнього інструментального ансамблю «Гармонія» під керівництвом Тетяни Платовської. Щирі посмішки дітей осяяли усе навкруги, а їх старанна гра на сопілці нікого з присутніх не залишила байдужим.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар відділу

соціокультурної діяльності

Юлія Гриценко