Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Оперні шедеври»

концерт оперного класу КМАМ ім. Р. М. Глієра

із циклу  «Студенти співають оперу» 

 

6 квітня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого у форматі Музичного клубу «Академія» відбувся феєричний концерт «Оперні шедеври» із циклу  «Студенти співають оперу».

Це була неймовірна та захоплююча подорож крізь віки. У концертній програмі пролунали  твори українських та західноевропейських композиторів. Сцени з опер – М. В. Лисенка «Ноктюрн»; В. А. Моцарта «Весілля Фігаро»; Дж. Пучинні – «Богема»; Дж. Верді «Травіата»; Ж. Бізе сцена ворожіння Кармен з опери «Кармен»; Імре Кальмана з оперети «Сільва»; Дж. Пучінні «Чіо-Чіо-сан». Уривки з відомих опер та оперет, що лунали в залі, на мить перенесли глядачів у далекі часи вишуканих балів та пишних суконь. Шалену палітру різноманітних емоцій - від кохання до зради, зневіри, радості та суму артистично випромінювали у глядацьку залу талановиті співаки – студенти оперного класу КМАМ ім. Р. М. Глієра.

Сильні, яскраві і красиві за тембром голоси Л. Ралко, Л. Мельника, Д. Ємцової, О. Пилипчука, Д. Коноплі, В. Гордієнка, Л. Глінської підкорили зал.

Завершальним акордом концерту було виконання сцени з відомої оперети Імре Кальмана «Сільва» у виконанні Л. Мельник та студентів оперного класу. Зал аплодував стоячи і довго не бажав відпускати  майбутніх зірок оперної сцени! Не стримуючи емоцій, глядачі вигукували «Bravo»! «Bravo»!

«Bravo»! викладачам, які підготували цей чудовий концерт - творчому керівнику, лавреатці міжнародних конкурсів Любові Канюці, концертмейстеру – лавреатці міжнародних конкурсів Ірині Паламаренко та ведучій концерту – дипломантці всеукраїнських і міжнародних конкурсів Ользі Шевченко! Дякуємо і до нових зустрічей!

Інформацію підготувала

провідний бібліотекар ВСКД

Лариса Совершенна