Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

imageЗ 19 березня 2024 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, експонується артвиставка Ірини Бекетової «Подих квітів».

В експозиції представлено світлини ніжних і тендітних квітів, які відображають авторське бачення краси та гармонії природи.

З великою майстерністю фотохудожниця передає глибину та багатство колірної палітри, запрошуючи глядачів не просто переглянути свої роботи, а й відчути їх на глибинному емоційному рівні. Кожна представлена робота – це не просто макрозображення квітки, а маленький світ, сповнений емоцій, яскравих кольорів та світла.

Фотовиставка «Подих квітів» є частиною дослідження мисткині щодо впливу кольору на психоемоційний стан людини, адже колір – це потужна універсальна мова, здатна спілкуватися з нашими почуттями без використання слів.

Про авторку:

Ірина Бекетова – фотохудожниця та режисерка. Народилася в Маріуполі. Понад двадцять років професійно займається мистецтвом фотографії. «Я створюю мистецтво, яке рятує, а не руйнує», – зазначає Ірина Бекетова.

Її роботи експонуються як в Україні, так і за кордоном. З волонтерським проєктом «Квіти. Душа» презентувалась одразу у двох країнах – Франції та Австрії. Зібрані кошти з продажу робіт мисткині були спрямовані на купівлю автівок, які навіть під мінометними обстрілами вивозили цивільних з окупованого Маріуполя та Херсону.

Художниця працює у стилі фотоімпресіонізму, який поєднує макрофотозйомку й акварельну прозорість зображення, адже саме цей метод надає можливість створювати образи, що пробуджують фантазію, надихають та викликають глибокі почуття.

 

Термін експонування виставки: 19 березня – 10 травня 2024 р.

понеділок – п’ятниця з 10:00 до 17:00, субота, неділя – вихідний день.

Чекаємо за адресою: вул. Набережно-Хрещатицька, 1, конференц-зал

Вхід вільний.