Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

6 грудня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого, до Всеукраїнського тижня права, відбувся семінар щодо актуальних юридичних питань для внутрішньо переміщених осіб «Права внутрішньо переміщених осіб: від теорії до практики».

Захід проводився за участі ГО «Всеукраїнська спеціальна колегія з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю» спільно з Адвокатським об’єднанням «Альфа Адвокат Консалтинг».

Початок активних бойових дій після 24 лютого 2022 року, запровадження воєнного стану в Україні спричинили масове переміщення – громадяни лишають свої домівки в пошуках безпеки та захисту. За таких обставин у людей виникає багато юридичних питань. Тому на заході представники Адвокатського об’єднання «Альфа Адвокат Консалтинг» керуючий партнер Андрій Шульга та адвокат Артем Головченко надали коротку загальну консультацію з питань, які необхідні для захисту прав та інтересів ВПО, зокрема: про прядок набуття статусу ВПО, права та пільги; виплати для ВПО та їх припинення; компенсація пошкодженого майна для ВПО та ін.

По закінченню заходу всі бажаючі ставили запитання та отримували фахові відповіді.

Крім того, щочетверга з 16.00 до 18:00 в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого фахівці Адвокатського об’єднання «Альфа Адвокат Консалтинг» надаватиме безоплатну юридичну допомогу всім верствам населення.

 

Інформацію підготувала провідний

бібліотекар відділу обслуговування користувачів Юлія Неграш

Фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Олени Загорної