Середа, 15 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

... Буває, часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво, –
оці степи, це небо, ці ліси,
усе так гарно, чисто, незрадлииво,
усе як є – дорога, явори,
усе моє, все зветься Україна.
Така краса, висока і нетлі́нна,
що хоч спинись і з Богом говори...

 

Ліна Костенко

  

imageКожного року 24 серпня українці відзначають День Незалежності України. Донедавна цей день символізував відновлення незалежності України, яке було оголошено в 1991 році.

Після 24 лютого 2022 року це свято набуло нових сенсів. Сьогодні ми виборюємо нашу землю кров’ю, поки вороги намагаються підкорити нашу країну та нав’язати нам свої інтереси. Війна – жорстока форма боротьби. Вона нікого не шкодує. Тому, незважаючи на відстані, кожен українець з будь-якого куточку світу вшановує героїв, які віддали своє життя за нашу свободу. Нехай теперішні події будуть нагадуванням нам про те, що ми сильний незламний народ, який зажди об’єднувався навколо спільних цінностей та ідеалів.

Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого підготувала книжкову виставку приурочену Дню Незалежності України. Вона є своєрідним внеском у вшанування нашої історії та культури. Представлені видання допоможуть краще зрозуміти нашу національну ідентичність та підвищити свідомість про те, що ми є частиною великої та могутньої держави.
На виставці ви знайдете книги про історію України, нашу культуру та мистецтво, про наші традиції та звичаї. Тут ви зможете ознайомитися з творами українських письменників та поетів, які відображають нашу національну душу та цінності.

Запрошуємо всіх відвідати цю виставку та знайти для себе щось цікаве та корисне. Нехай цей День Незалежності буде для нас святом єдності та гордості за нашу країну.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1

загальний читальний зал № 1, 2-й поверх

 

Термін експонування:

18 серпня – 31 серпня 2023 р.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Неграш Юлія