Понеділок, 29 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт «Травневий Печерськ» колективу студії естрадного співу

Центру художньої та технічної творчості «Печерськ»

до Дня Києва

 

13 травня 2023 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт «Травневий Печерськ» колективу студії естрадного співу Центру художньої та технічної творчості «Печерськ» до Дня Києва за ініціативою керівника студії – поетеси, композиторки, вокалістки, заслуженого працівника культури України Тетяни Олінєвої.

На заході прозвучали українські народні пісні, романси на слова і музику Т. Олінєвої та інші ліричні вокальні твори знаних авторів. Повідомивши, що має грецьке коріння, пані Тетяна чуттєво виконала грецьку народну пісню «Carano». Наприкінці всі вокалісти і присутні заспівали твір, що став своєрідним гімном українців, «Реве та стогне Дніпр широкий» (сл. Тараса Шевченка, муз. Данила Крижанівського).

Виконавці: Олена Гнізділова, Тамара Кулакова, Ольга Ногіна, Тетяна Павлова, Тетяна Панасенко, Анатолій Петренко, Валентина Семенова, Наталія Федоренко. Концертмейстер – Тетяна Олінєва. Ведуча Олена Іванова також читала вірші, присвячені Києву. Завдяки щирому і душевному співу, артистизму і майстерності учасники концерту створили в залі позитивний настрій та дружню атмосферу.

Після заходу за бажанням відвідувачів їм було проведено екскурсію Бібліотекою.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда,

фото завідувачки сектору відділу обслуговування

користувачів Наталії Опенько