П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу


27 листопада 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Пісенно-туристського клубу.

Вечір розпочався зі спільного виконання відомих туристських пісень під акомпанемент гітариста Марка Кудіша та пісенного блока «Осінь життя» у виконанні групи «Віват».

Члени клубу з захоплення подивились відеофільм Юрія Семенова «Мандрівка на велосипедах по Сванетії» (Грузія). Мальовничі, вкриті лісами, луками, снігом гори, бурхливі річки, озера смарагдового кольору, виноградники, вражаюча старовинна архітектура міст, храмів та фортець, гостинний народ – усе це захоплює, вражає, закохує у себе з першого погляду. Перегляд не залишив байдужими  не тільки мандрівників, а й всіх присутніх.

Приємні хвилини спілкування з музикою та піснею подарував гість, що завітав до клубу. Ігор Якубовський – поет, композитор, музикант, виконавець пісень під гітару, лауреат багатьох національних, міжнародних конкурсів і фестивалів. У своїй творчості митець талановито поєднує фольклорні традиції з сучасністю. Ним записано вже понад 20 альбомів музичних творів, зокрема, «Спогад про дощ», «Козацьке весілля», «Золотої осені нектар», «Ритми серця», «Вірю в тебе, моя Україно» та інші. Надзвичайно проникливо у його виконанні прозвучали пісні на поезію Григорія Сковороди, Тараса Шевченка, Олександра Олеся, Ліни Костенко. Оригінальне виконання пісень зачепило серце кожного із присутніх і подарувало незабутні враження.

Вечір пройшов у надзвичайно теплій, дружній атмосфері.

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.