П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Пісенно-туристського клубу


13 листопада 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Пісенно-туристського клубу.

Членів клубу захопила відео розповідь Тетяни Козловської про піший туристський маршрут «Шлях до Сантьяго (святого Якова)» – паломницька дорога до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела, головна частина якої пролягає по Північній Іспанії. Відомий цей шлях з IX століття і входить до числа пам’яток Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Поштовхом для походу був перегляд іспансько-американського фільму «Шлях» (The Way, режисер Еміліо Естевес), знятого про реальні події. Пройшовши до Сантьяго-де-Компостела, та виконавши всі умови (подолати мінімум 100 кілометрів пішки), отримала сертифікат (сompostela), що підтверджує проходження Шляху, завірений печаткою Кафедрального Собору міста. Далі Каміно Фістерра (Camino a Fisterra) – це продовження шляху Сантьяго до атлантичного узбережжя, «краю землі». Пройшовши цей відрізок, у містах на узбережжі – Фістерра і Мушія – отримала ще сертифікати, які називаються відповідно Фістеррана і Мушіана. Відвідала головну визначну пам'ятку Фістерри – маяк, що знаходиться на мисі в трьох кілометрах від міста та символ Мушії – церкву Діви Марії (Santuario de la Virgen de A Barca), побудованої в XIV-XV ст. Розповіла про стан перебування у дорозі, фізичні й моральні зусилля, без яких не подолати такий шлях, знайомства з людьми з різних країн, красу цього краю та порадила прочитати книгу Матіяш Дзвінки «Дорога святого Якова».

 Цікавою і змістовною була ілюстрована розповідь Галини Пашкевич «Вижниця, Меджибож, Умань – що спільного?», яка залишила по собі багато позитивних вражень та приємних згадок.

 Не залишили байдужими присутніх і пісні Олександри Скорук. ЇЇ пісні – це не просто вірші покладені на музику, а тонке злиття музики і слова. Олександра зачарувала своїм голосом, артистизмом, манерою виконання пісень, а майстерна гра на гітарі спонукала підспівувати членів клубу. Молода виконавиця була нагороджена заслуженими, тривалими оплесками.

Протягом вечора лунали улюблені «Пісні нашого століття» у виконанні Марка Кудіша та групи «Віват».

Модератор – керівник клубу, майстер спорту зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.