П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл 

«Український клуб – Літфорум – Імена: Оксана Щербань» 

 

image

18 жовтня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Український клуб – Літфорум – Імена: Оксана Щербань». Модерувала захід Тетяна Іванчук.

Оксана Щербань народилася  27 грудня 1959 р. на Білоцерківщині Київської області. Після закінчення навчання у Богуславському педагогічному училищі працювала вихователем у дитячому садку, бібліотекарем у Білоцерківському краєзнавчому музеї.

Писати почала у шкільні роки, проте заявила про себе як письменниця лише в 2003 році. Член Всеукраїнської творчої спілки «Літературний форум», переможець фестивалю «Поетична зима» (Київ, 2006).

Оксана Щербань є автором поетичних збірок «Тернові сни» (2007), «Душа мовчання» (2007), «Із райдуги водичка» (2015). Друкувалася у журналі «Юр’ївський літопис», у газетах «Слово і діло», «Замкова гора», в альманасі «Скіфія», Антології сучасної новелістики та лірики України.

Автор-учасник ІІ-го та ІІІ-го Міжнародних поетичних конкурсів «Чатує в століттях Чернеча Гора» (2014, 2015 рр.).

Оксана Щербань пише щиро, емоційно, образно. Її поезія наскрізь пронизана Любов’ю. Усі гості, які зачитували її вірші, щоразу в цьому переконувались. Багато теплих слів і побажань було сказано на адресу авторки. На заході лунали пісні на слова Оксани Щербань у виконанні Тетяни Шевчук.

Завершився захід  автограф-сесією та фото на згадку.

Серед гостей заходу були друзі, прихильники творчості, колеги по Літературному форуму.

 

Інформацію підготувала

 провідний бібліотекар відділу

 соціокультурної діяльності

Гриценко Ю. А