Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки

«Українські воїни в зоні АТО та ООС»

 

9 жовтня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація фотовиставки «Українські воїни в зоні АТО та ООС», присвяченої Дню захисника України.

Експозиція містить 70 світлин, що відображають участь українських воїнів у проведенні Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил по захисту територіальної цілісності України, протидії російській збройній агресії у війні на сході країни.

В урочистому відкритті фотовиставки взяли участь ветерани Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил, учасники бойових дій на території інших держав, ветерани-миротворці.

Учасники презентації вшанували пам'ять загиблих воїнів за свободу і незалежність України хвилиною мовчання.

Щирі і теплі слова вітання та подяки за сміливість, відвагу, патріотизм  на адресу славних українських воїнів пролунали від начальника відділу Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Володимира Мороза, голови Київської регіональної організації миротворців генерал-майора Володимира Поповича, заступника генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів НБУ імені Ярослава Мудрого Галини Кириченко, старшого наукового співробітника науково-експозиційного відділу історії збройних конфліктів ХХ – поч. ХХІ ст. Ніни Стороженко, викладача літератури Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка п. Хоанга.

Наприкінці зустрічі  Володимир Попович провів екскурсію фотовиставкою і прокоментував світлини.

 

Інформацію підготувала

головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва