Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Український клуб – Літфорум – Імена: Віра Свистун»

  

20 вересня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Український клуб – Літфорум – Імена: Віра Свистун». Модерував захід  голова клубу Роман Кухарук.

Віра Свистун народилася 1 травня 1945 року в м. Світловодськ  Кіровоградської області. Працювала в середній та вищій школах. Зараз: перший заступник голови правління ВТС Літературний форум, кореспондент газети УПК «Нація», експерт УПК, член Конгресу літераторів України, член клубу «Київ ПОЕТажний».

Друкувалась в газетах  «Зоря Прикарпаття», «Нація» - вірші, статті, рецензії. Співавтор семи збірок: «Пензлі різнобарв» (2012 р.), «Ностальгия по настоящему» (2013 р.), «Есть только миг» (2014 р.), «Наедине со всеми» (2015 р.), «Есть у каждого из нас тайна» - (2016 р.), «Я верю в жизнь, и в сон, и в правду, и в игру…» (2017 р.), «Пригорнусь душею до Вкраїни» (2017 р.). У 2014 році побачила світ перша збірка «Оглядываясь во вчера», куди ввійшли поезії  російською та українською мовами.

Захоплюється поезією і живописом.

Цікаво було слухати про творчий і життєвий шлях Віри Свистун. Вона з радістю відповідала на питання присутніх, які зачитували її вірші, дарували пані Вірі свої поетичні замальовки, квіти та подарунки.

Пролунали пісні «Червневе», «З тобою я» та інші на слова Віри Свистун у виконанні Тетяни Шевчук.

Багато теплих слів було сказано на адресу поетеси. Адже в її віршах є мудрість й філософія. Вона завжди знаходить добре, мудре слово для всіх.

Завершився захід фотосесією на згадку. Серед гостей були друзі, прихильники творчості, колеги по Літературному форуму.

 

 Інформацію підготувала провідний бібліотекар відділу

соціокультурної діяльності

 Гриценко Ю. А.