П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація творчих робіт митців Маріуполя

 

17 вересня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого  відбулася презентація творчих робіт митців Маріуполя: виставок художниці Ганни Полякової «Міфологія стародавніх слов’ян» і «Авторська лялька-мотанка» та поетичної збірки Богдана Коваля «Дует палітри та нот…»

Богдан Коваль – керівник гуртка народних інструментів при Маріупольському металургійному комбінаті. Втративши раптово зір на виробництві, продовжує працювати в міру можливостей, бере активну участь у суспільному житті свого міста. За підтримки чуйної дружини та дітей подолав скрутні обставини, в яких опинився, обрав своє призначення у житті – став бардом. Його ліричні твори сповнені любові та оптимізму. А в 2019 році видав поетичну збірку «Дует палітри та нот» (Маріуполь: ПрАТ «Газета «Приазовський робочий»), яку проілюструвала Г. Полякова.

Ганна Полякова – учениця 11-го класу маріупольської Спеціалізованої школи № 4 з поглибленням вивченням окремих предметів. З юних років експонує свої творчі роботи на конкурсах, фестивалях, персональних виставках Маріуполя, Донецька, Києва, Запоріжжя, Ужгорода, Вінниці, за що нагороджена численними грамотами та дипломами. Є переможницею в міжнародному конкурсі юних художників у Польщі. У Бібліотеці твори талановитої художниці представлені колекціями: графічні роботи «Міфологія стародавніх слов’ян» і неповторна «Авторська лялька-мотанка». Загалом у творчому доробку Ганни до 550 робіт. Її викладач  у школі мистецтв м. Маріуполя – Войцешек Т.В.

Серед присутніх на заході були друзі маріупольців – Тамара Шешмінцева, Ірина Фролова, Любов та Микола Пушко.

Виставки триватимуть до 16 жовтня 2019 року.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідного бібліотекаря відділу

обслуговування користувачів Олени Шадури