Середа, 17 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

«До Дня Незалежності України»

 

... Буває, часом сліпну від краси.
Спинюсь, не тямлю, що воно за диво, –
оці степи, це небо, ці ліси,
усе так гарно, чисто, незрадлииво,
усе як є – дорога, явори,
усе моє, все зветься Україна.
Така краса, висока і нетлі́нна,
що хоч спинись і з Богом говори...

Ліна Костенко

 

Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР ухвалила «Акт проголошення незалежності України». На політичній карті світу з’явилася нова незалежна, суверенна держава.

Акт проголошення незалежності України – це документ великої історичної ваги, який, відновивши історичну справедливість, став закономірним наслідком процесу розвитку українського народу.

Найважливішим елементом процесу української державності стало визначення національної символіки як невід’ємної ознаки незалежності: Державного Прапора України, Державного Герба України, Державного Гімна України.

З нагоди 28-ї річниці незалежності України, згідно з Указом Президента України «Про відзначення 28-ї річниці незалежності України» в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку «До Дня Незалежності України».

В експозиції представлено документи та публікації з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого, які висвітлюють питання становлення української державності, сучасні державотворчі процеси, розвиток демократії та громадянського суспільства в Україні, презентують Україну на міжнародній арені, розкривають економічний розвиток та соціальні трасформації українського суспільства. Для пошуку інших видань, що окреслюють дану тематику, радимо скористатися електронним та традиційним каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:   

вул. Михайла Грушевського 1; загальний читальний зал № 1  

Термін експонування: 21 серпня – 31 серпня 2019 р.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів О.С. Шадура.