Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Всеукраїнський конкурс плаката «Я – Україна!»

 

22 червня 2019 р. в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в рамках відзначення Дня Конституції України відбулася церемонія нагородження лауреатів Всеукраїнського конкурсу плаката «Я – Україна!».

Конкурс, ініційований ГО «Волонтерський рух «Батальйон сітка», є соціальним проектом, що має на меті сприяння розвитку дитячої творчості та активізації потенціалу дітей, формування національно-патріотичної свідомості. Пріоритетним завданням цьогорічного конкурсу є підвищення рівня обізнаності щодо національних інтересів України на членство в НАТО, підняття рівня позитивного сприйняття Північноатлантичного альянсу.

На конкурс, який відбувся вже вдруге, надійшло 1548 чудових робіт талановитих учасників, на виставці у Бібліотеці було представлено 135 плакатів-фіналістів з номінацій «Художня виразність», «Образне вирішення роботи», «Національно-патріотична тематика», «Символізм композиційного рішення». На церемонію завітали діти-учасники конкурсу з різних куточків України разом зі своїми батьками. Кожного лауреата відзначено подяками та подарунками, оголошено переможців.

Організатори та гості висловили надзвичайну вдячність молодому поколінню за прагнення показати свої таланти, за свідомість і патріотизм, бажання бути вільними, сильними, за любов і повагу до Батьківщини. Учасники конкурсу довели своїми роботами, що Україна – багата і творча, самобутня держава. Від молодого покоління залежить майбутнє нашої держави.

У заході взяли участь: начальник управління публічної дипломатії МЗС України Сергій Устименко, ветеран АТО, представник Міністерства молоді та спорту України Святослав Шунько, меценат, власник компанії «Гала Фудз» Рам Данге, автор ідеї та організатор конкурсу, керівник ГО «Волонтерський рух «Батальйон сітка» Марина Одінцова.

Незалежні експерти, журі конкурсу: доцент кафедри графічного дизайну Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука Леонід Бернат, науковець, дослідниця українського плаката, співробітник відділу образотворчих мистецтв Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського Тетяна Галькевич, головний дизайнер «Creative Design» Лілія Акмурзіна, мистецтвознавець, молодший науковий співробітник відділу образотворчих мистецтв НБУВ Олена Донець, керівник народної студії образотворчого мистецтва «Коло» Палацу дитячої та юнацької творчості Солом’янського р-ну м. Києва Любов Карапетян.

Захід проводився за підтримки Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства закордонних справ України, Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого та Державної бібліотеки України для юнацтва.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Ганна Падалка

Фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Наталії Опенько