Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Фотовиставка «Почесні громадяни міста Києва»

 

З 6 червня 2019 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відкрилася фотовиставка «Почесні громадяни міста Києва».

Виставка створена з ініціативи Київської фундації культури за підтримки інформаційного агентства «Укрінформ», Ради почесних громадян при Київському міському голові, видавництва ВАРТО, Музею історії міста Києва.

Традиція присвоєння звання почесного громадянина за визначні заслуги існує в багатьох містах України та світу. В Києві це звання надавали до 1917 року, потім традиція відновилася у 1980-х роках і продовжує існувати в незалежній Україні.

Серед почесних громадян міста Києва – державні діячі та меценати, служителі церкви і військові, підприємці, лікарі й митці, науковці та спортсмени,  які зробили значний внесок у розвиток різних сфер життя столиці, збагатили культурну та інтелектуальну спадщину Києва, проявляли активну та плідну громадську діяльність.

В нинішній експозиції представлені художньо-інформаційні стенди про почесних громадян, які отримали  звання до 1917 року. Це - київський цивільний губернатор 1839–1852 рр. Іван Фундуклей; український меценат, цукрозаводчик Нікола Терещенко; засновник вітчизняної хірургії, доктор медицини Володимир Караваєв; відомий фінансист Микола Бунге; книговидавець Стефан Кульженко; підприємець і меценат Михайло Дегтерьов; представник династії Бродських, цукрозаводчик і благодійник Лев Бродський.

Виставка експонується з 6 червня по 21 липня 2019 року в Арт-галереї бібліотеки за адресою вул. Михайла Грушевського, 1

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної роботи Мазаєва О. В.