П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Концерт класичної музики

 

image31 травня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в форматі Літературно-музичної вітальні «Гармонія Всесвіту» відбувся вечір класичної музики.

У програмі вечора вперше у виконанні родинного квартету – Андрія Ставицького (скрипка), артиста Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо, Ольги Ставицької (скрипка), артистки Національної опери України імені Т. Г. Шевченка, Арсенія Ставицького (віолончель) – студента 2-го курсу Харківського національного університету мистецтв та Марії Ставицької (флейта) – учениці 5-го класу середньої спеціальної школи-інтернату ім. М. Лисенка пролунали музичні твори Йоганна Себастьяна Баха, Георга Фрідріха Генделя, Жака Обера, Бели Бартока, Фелікса Мендельсона.

Присутні мали можливість не тільки познайомитися imageз талановитою родиною, але й поринути в світ прекрасної музики, що увійшла до скарбниці світової культури.
Квартет Ставицьких наповнив цей вечір прекрасною енергетикою, піднесеним настроєм, щирістю і любов’ю та незабутніми хвилинами спілкування з прекрасним, вічним, неповторним мистецтвом.

Доля подарувала подружжю Андрія та Ольги Ставицьких талановитих дітей –Арсенія (18 років) та Марію (10 років), які полонили зал не тільки виконавською майстерність, але й своєю закоханістю у віолончель та флейту. Тому доказ – велика кількість перемог на всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

На завершення вечора гості побажали Андрію, Ользі, Арсенію і Марійці міцного здоров’я, родинного щастя, миру й добра, невичерпного натхнення та підкорення нових творчих вершин.

Інформацію підготувала головний бібліотекар

 відділу соціокультурної діяльності Совершенна Л. С.