Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт студентів НМАУ ім. П.І. Чайковського

 «Весняна феєрія 2»

 

26 травня 2019 року до Дня Києва в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт талановитих студенток класу скрипки професора І.М. Андрієвського Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського «Весняна феєрія 2».

На концерті виступили солістки камерного студентського оркестру НМАУ ім. П.І. Чайковського Наталія Шостак та Наталія Дзізінська у супроводі концертмейстера Анни Хмари.

Народний артист України, заслужений діяч мистецтв, доктор філософії, професор Ігор Михайлович Андрієвський супроводжував музичні виступи надзвичайно цікавими коментарями стосовно творів, що звучали. Слухачі почули аналіз музичних творінь в єдності змісту та форми, у зв'язках з жанром та стилем, в історичному та культурному просторі в  контекстах творів від епохи бароко («Чакона» для скрипки соло І.С. Баха), романтизму (концерт для скрипки з оркестром П.І. Чайковського) та періоду динамічних оновлень на зламі ХІХ-ХХ століть (віртуозна рапсодія для скрипки з оркестром «Циганка» М. Равеля) до класичних творів українських композиторів (українська поема для скрипки з фортепіано Є. Станковича та запальний «Fankгопак» І. Тараненка).

Присутні дякували гучними оплесками та висловлювали щире захоплення.

Серед відвідувачів концерту був також академік Української академії наук, президент асоціації "Київ-Пекін" Ю.В. Сенюк.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

Фото провідного бібліотекаря

 відділу обслуговування користувачів Олени Шадури