П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Клубу ветеранів туризму та бардівської пісні

 

15 травня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулося засідання Клубу ветеранів туризму та бардівської пісні.

Своїми спогадами від поїздки до Лос-Анджелесу – одного з улюблених туристами місць в Сполучених Штатах Америки, відомого також як Ел Ей (LA) або «місто ангелів», поділилась Ніна Кондрашева. Її цікава і змістовна розповідь на тему «Подорож до Лос- Анджелеса» була доповнена світлинами про будівлю залізничного вокзалу Юніон-Стейшн та мерії Сіті-хол з оглядовим майданчиком на 27-му поверсі, кінотеатр "Китайський театр Граумана", католицький Собор Богоматері Ангелів, обсерваторію Гриффіта, театр «Долбі», де проводяться церемонії вручення премії «Оскар», Голлівудську алею слави, відомий пам'ятний знак «HOLLYWOOD» та ін. Поділилась з членами клубу енергією цього міста, втілену в камені і бетоні, металі та склі, в чудових парках, старовинних і авангардистських архітектурних спорудах, фонтанах, фресках і скульптурах, яку відчула під час подорожі.

Євген Житній та Юрій Маслов поінформували присутніх про нові походи і запросили на навчально-тренувальні збори по склелелазінню, щоб підвищити рівень фізичних можливостей та подолати психологічні бар'єри.

Яскраві враження у присутніх залишила презентація «Яка ж ти різноманітна, Каліфорнія» Галини Пашкевич. Йосемітський національний парк, Долина смерті (зафіксована найвища у світі температура – 56.7`C), національний та штатський парки «Секвоя» (росте найвище у світі дерево – секвойя, відома ще як «червоне дерево»), виноградники в долині Напа, краса гір Сьєрра-Невади, безкраї простори пустелі Мохаве – це ті каліфорнійські контрасти, які полонили членів клубу після презентації та перегляду світлин.

Вечір був наповнений приємними спогадами, чудовими миттєвостями світлин та туристськими піснями у виконанні Марка Кудіша, Олександра Михайлова, Олексія Таланцева, Анатолія Рибіна та групи «Віват».

Затишну атмосферу засідання підтримував модератор – керівник клубу, заслужений майстер спорту СРСР зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.