П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

«Малі міста – великі враження»

 

14 травня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся підсумковий інформаційний семінар в рамках конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження».

Даний проект ініціює Міністерство культури України, зважаючи на світові тенденції та процеси, що відбуваються у країні. Його мета – стимулювання культурного регіонального розвитку та промоція культурної спадщини малих територій, посилення інтеграції культурної спадщини в життя громад та впровадження кластерних моделей розвитку культури в умовах децентралізації.

З вітальним словом виступили перший заступник Міністра культури України Світлана Фоменко та генеральний директор Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Тамара Вилегжаніна.

Рекомендації щодо інституційної та фінансової спроможності проектів та їх реалізації в рамках теоретичної панелі надали генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства культури України Ярослав Петраков та директор Українського центру культурних досліджень Ірина Френкель.

В рамках практичної панелі відбулася робота в групах з проектами за такими напрямами: культурна спадщина, історико-культурні заповідники, музеї, фінансові питання.

  

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Ганна Падалка