П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 

Презентація книги

Дмитра Малакова «Весла і колеса киян Подборських»

  (Київ : Київ-Париж-Дакар, 2018)

 

image

16 березня 2019 року члени клубу зустрічалися з вдовою відомого українського краєзнавця, музейного працівника, києвознавця, автора майже 40 монографій, альбомів, путівників, більш як 700 краєзнавчих розвідок Дмитра Малакова Іриною Малаковою, яка презентувала його останнє прижиттєве видання «Весла і колеса киян Подборських»  (Київ : Київ-Париж-Дакар, 2018).

Фотоальбом знайомить читача з історією родини Подборських із старовинної української шляхти гербу «Сас». Її останні київські представники, брати Іван та Павло Подборські замолоду захопилися атлетикою і водними видами спорту – веслуванням та вітрильництвом. Згодом Павло Подборський став правником, а Іван одним з перших київських автомобілістів. Збереглися унікальні родинні документи кінця ХVІІІ – початку ХХ століття, понад 130 оригінальних світлин, що розповідають про родину та тогочасний Київ: яхт-клуб 1898–1905 років та про розвиток автомобільної справи в Києві на початку минулого століття.

На примірнику, подарованому НБУ ім. Ярослава Мудрого Ірина Малакова зробила такий дарчий напис: «На згадку про давні київські часи в інтерпретації Дмитра Васильовича Малакова. 16.ІІІ.2019 р.».

 

     Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.