Неділя, 28 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Книжкова виставка

День фізичної культури і спорту

 

imageЗа традицією, в другу суботу вересня в Україні відзначається День фізичної культури і спорту. Це свято було започатковано «…на підтримку ініціативи фізкультурних і спортивних організацій та об’єднань громадян…» відповідним Указом Президента України від 29 червня 1994 року № 340/94.

З того часу із року в рік у цей день по всій Україні проводиться багато святкових заходів. У регіонах та столиці нашої країни проходять масові змагання з різних видів спорту, майстер-класи, турніри, зустрічі з видатними діячами галузі фізкультури і спорту. Лунають поздоровлення зі святом і побажання нових тріумфальних перемог українським спортсменам від перших осіб держави.

Із метою відзначення «Дня фізичної культури і спорту» в Національній парламентській бібліотеці України підготовлено книжкову виставку.

Автори представлених видань розкривають актуальні для сучасного суспільства проблеми формування особистості у сфері фізичної культури і спорту, знайомлять з основними напрямками історичного розвитку цієї галузі, визначають місце, значення і вплив спорту на формування загальної культури нації та держави. Збірники наукових праць, а також матеріали наукових конференцій висвітлюють окремі положення сучасного розвитку фізичної культури і спорту, фізичного виховання різних груп населення, підготовки фахівців для цієї галузі. Низка видань, представлених на виставці, присвячена окремим видатним постатям української держави – спортсменам, які здобули світове визнання та підкорили своїми досягненнями спортивний Олімп.

На виставці представлено документи із фондів НПБУ. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

Виставка експонується за адресою: вул. Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 12–26 вересня 2013 р.

 

Інформація підготовлена відділом СКД