Субота, 20 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт вокальної музики 

«Співоче майбутнє України»

 

12 квітня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт вокальної музики «Співоче майбутнє України» за участю студентів Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського (клас професора М.О. Коваля).

Микола Олексійович Коваль – народний артист України, оперний співак, лауреат багатьох міжнародних конкурсів та фестивалів, член СТДУ, професор, викладач сольного співу в НМАУ ім. П.І. Чайковського, КНУКіМ, КІМ ім. Р. Глієра. З надзвичайною повагою і любов’ю ставляться студенти до свого наставника. Супроводжувала виступи артистів концертмейстер Тетяна Володимирівна Кухтик, лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Ведучою заходу була Марія Шкуратенко, яка багато розповідала про авторів і музичні твори, що виконувались.

На концерті прозвучали арії, серенади, елегії з відомих опер вітчизняних та зарубіжних композиторів, а також народні пісні. Студенти І – ІІІ курсів вищого музичного закладу України у своїх вокальних виступах продемонстрували такі таланти і майстерність, що склалось враження нібито слухачі були присутні на престижному міжнародному конкурсі вокалістів, і важко було визначити – хто ж переможець.

Справжнє свято музики створили виступи дивовижних співаків Т. Карякіної, С. Шкарупи, Р. Хомяка, А. Калюжного, В. Черенова, Д. Киричека, С. Пащука, В. Дорожинського, М. Кушніренка, М. Антоневської, Ч. Ке, В. Буяльського,

Концерт завершився виступом Миколи Коваля, який проникливо виконав декілька романсів.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідного бібліотекаря відділу

 обслуговування користувачів Наталії Опенько