Середа, 24 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт «Весняна феєрія»

 

23 березня 2019 року у Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт «Весняна феєрія» камерного оркестру студентів Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського. Художній керівник та головний диригент оркестру – віртуозний скрипаль, народний артист України, заслужений діяч мистецтв, кандидат мистецтвознавства, професор Ігор Андрієвський.

На справжньому святі Музики прозвучали твори різних епох і стилів – від Й. Баха, А. Вівальді, В. Моцарта, Г. Телемана до П. Чайковського, Д. Шостаковича, О. Гоноболіна у виконанні 26 найкращих студентів кафедр скрипки та струнно-смичкових інструментів НМАУ. Слухачі мали змогу насолодитися камерними композиціями, серед яких – «Кончерто гроссо ре-мінор RV 565», «Концерт для альта з оркестром», «Роздум», «Серенада» та «Прелюд і Я».

Солісти Н. Шостак (скрипка), Ю. Курилюк (віолончель), Г. Павлов (скрипка), Д. Гоноболін (скрипка), М. Бакеєв (альт), М. Михайловський (альт) майстерно і натхненно виконали свої музичні партії.

Оркестр під керівництвом Ігоря Андрієвського продемонстрував злагоджену виконавську майстерність, не залишивши байдужим жодного глядача, за що й був нагороджений гучними оплесками. Присутні були в захваті від Весняної феєрії, сонячного проміння, що наповнило та зігріло улюблений читальний зал киян, книжкових тематичних виставок та доброзичливості співробітників Бібліотеки.

 

Фото та інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Ганна Падалка