П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Круглий стіл

«Український клуб – Літфорум – Імена: Тетяна Іванчук»

 

image15 березня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся круглий стіл ВГО «Український клуб» за темою: «Український клуб – Літфорум – Імена: Тетяна Іванчук». Модерувала захід Світлана Макаревська.

Тетяна Іванчук народилася  22 вересня 1961 року в селі Красилівка Ставищенського району Київської області. Навчалася в  Київському технікумі легкої промисловості. 

Писати почала в ранній юності. Письменницьку діяльність поновила  після тридцятирічної перерви  в 2009 році. В 2012 році вийшла друком перша книга поезій «Роса ріки». В травні 2015 року вийшла друга книга поезій «Там, де небо землю обняло». В листопаді 2018 року  надрукована книга віршів для дітей «Кольорові віршенята». 

Творчий доробок Тетяни Костянтинівни чималий. Чільне місце в ньому посідають вірші, присвячені рідному селу, близьким людям,  вона пише про людські долі, про життя, про кохання. У  віршах передає свої життєві враження про оточуючий світ. Образ природи авторка описує ніжно і трепетно. Бентежні спогади про дитинство і юність, теплота родинного вогнища, прагнення знайти гармонію в людських почуттях і взаєминах – все це щиро і невимушено постає у поетичних рядках Тетяни Костянтинівни. Широко розкрита в її творчості тема кохання і розлуки, радості і печалі. 

Тетяна Іванчук є володарем гран-прі  літературно-мистецького фестивалю «Поетична  зима - 2011 р.,» в м. Біла Церква,   дипломантом   II Міжнародного проект-конкурсу «Тарас Шевченко єднає народи» – 2016 р., володарем  звання «Майстер прози»   фестивалю «Просто  на Покрову» – 2017 р., лауреатом премії  «Радосинь» НСПУ- 2018 р. Співавтор антологій  «Материнська молитва. Українки – героям Майдану» – 2014 р., «Помежи словом  і століттям» – 2016 р., «Радосині – 25» – 2017 р., «Тарас Шевченко  крокує дорогами доби» – 2017 р. Є автором кількох  десятків рецензій  та пісень, друкувалася  в журналах «Дніпро», «Дивослово» та багатьох періодичних виданнях. Член  Всеукраїнської творчої спілки  «Літературний форум».

Дуже цікаво було слухати історію її становлення як поетеси: Т. Іванчук поділилась тим, як живе, що її надихає, хто її вчив писати вірші. З радістю відповідала на питання присутніх, які зачитували її вірші, дарували пані Тетяні свої поетичні замальовки, квіти та подарунки.

Лунали пісні «Мамина калина», «В твоїй руці моя рука» та інші на слова Тетяни Іванчук у виконанні Леоніда Нечипорука, Наталії Полтавець та бандуристки Юлії Григорук.

Багато теплих слів було сказано на адресу Тетяни Костянтинівни. Адже вона не тільки письменниця, яка має блискучий талант, гострий розум і пише душею, вона ще й має багато друзів. Закохана в поезію, поетеса з задоволенням зустрічається з поетами – земляками, рада зустрічі з новими людьми, адже це завжди дає нові враження, емоції, натхнення до роботи  й поетичної творчості.

Завершився захід жартівливими віршами від Тетяни Іванчук, автограф-сесією та фото на згадку.

Серед гостей заходу були друзі, прихильники творчості, колеги по Літературному форуму та бібліотечні працівники.

 

Інформацію підготувала

 провідний бібліотекар відділу

 соціокультурної діяльності

Гриценко Ю. А.