Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання Клубу ветеранів туризму та бардівської пісні

 

Цікавим та інформаційно насиченим було засідання Клубу ветеранів туризму та авторської пісні, яке відбулося 13 березня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого.

Емоційними спогадами «Про поїздку в Ізраїль» – країну з унікальною історією, чудовими пейзажами, музеями, колоритним населенням поділилась Тетяна Козловська. Розповідь доповнили відеосюжети «Долина Тімна», «Ейлатський ботанічний сад», «Підводний світ Ейлата», «Дивовижне стародавнє місто Петра – пам'ятка Йорданії», перегляд яких залишив у членів клубу незабутні враження.

Зелена левада, луки з пахучою скошеною травою, сонячний сосновий бір, тінявий гай з суничними галявинами, широке поле, де так легко й солодко дихати, стежина, обабіч якої ростуть волошки і маки, і по якій, здається, не ідеш, а летиш… Ці яскраві враження у присутніх залишились від ілюстрованої розповіді Олексія Цапро-Добровольського про «Сплав на байдарках по річці Стир». Представлені фотографії з гумором прокоментували учасники походу, відмітили щирість і доброзичливість людей, які зустрічалися за маршрутом походу та з гордістю розповідали про свій край і, зокрема, про вузькоколійну залізницю Антонівка-Зарічне (орієнтовно побудовану в 1895 році). Залізниця функціонує й досі, оскільки для багатьох населених пунктів вузькоколійка є фактично єдиним зв'язком зі світом. Місцевість, через яку проходить залізниця, дуже мальовнича, тому тепер вузькоколійкою проводять екскурсії.

Гостем вечора був заслужений журналіст України Сергій Тихий. Він презентував свою книгу «Перемагають лише переможці», і всі охочі мали змогу поспілкуватися з автором книги та одержати автограф.

На засіданні, як завжди, звучали улюблені «Пісні нашого століття» у виконанні групи «Віват», Анатолія Рибіна, Вікторії Тітової, Володимира Мілонішина, Олексія Лапіна.

Модератор – керівник клубу, майстер спорту СРСР зі спортивного туризму Ігор Корольков.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу соціокультурної діяльності Кириленко Т. І.