Вівторок, 16 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу шанувальників музики  

«Душу музикою омий»,

присвячене 205 – річниці від дня народження Т. Г. Шевченка

 

image

9 березня 2019 року минає 205 років від дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Т. Г. Шевченка.
   Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт. Навіть якби Т. Г. Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові як великий український художник.

Тарас Шевченко для нас видатний український поет, який посилав у майбутнє непорушні заповіти синам рідного народу, і серед цих заповітів найважливіший:

Свою Україну любіть,

Любіть її... во время люте,

В остатню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

 

Саме ці слова стали лейтмотивом засідання клубу шанувальників музики «Душу музикою омий», яке відбулося 3 березня 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого. У вступному слові керівник клубу Ростислав Грибов говорив про значення вшанування пам’яті великого Кобзаря  9 березня, яке стало в нашій країні щорічним і всенародним, свідчення великої шани до українського поета за кордоном, про  переклади творів багатьма мовами та 1384 пам'ятники, встановлені  у різних куточках світу. 

Справжньою окрасою зустрічі став виступ Народного чоловічого хору «Чумаки» під керівництвом Ореста Шинкарука. Ведуча – заслужена артистка України Тетяна Кривоберець. Програма хору «Чумаки» складалася з виконання пісень на вірші Т. Г. Шевченка та читання його поезії.

Концерт пройшов з великим успіхом, на завершення якого хором  і всіма присутніми у залі були  виконані славнозвісні «Заповіт» та «Реве та стогне Дніпр широкий» Тараса Григоровича Шевченка.

 

Інформацію підготувала  головний

бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

 Совершенна Л. С.