Субота, 27 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Зустріч з музикознавцем

Олександром Пустовітом

Тема:  «Музична Венеція»

 

image

28 лютого 2019 р. в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого в рамках Літературно-музичної вітальні «Гармонія Всесвіту» відбулася зустріч з відомим музикознавцем, популяризатором класичної музики, професором кафедри філософії Міжрегіональної академії управління персоналом Олександром  Пустовітом.

Зустріч, присвячена Венеції, розпочалася відеорядом – замальовками про  найромантичніше місто у світі, краса і велич якого знайшли своє безсмерття не тільки на полотнах великих художників – Вечелліо Тіціана, Джовані Беліні, Франческо Гварді, але й у творах великих композиторів Клаудіо Монтеверді, Антоніо Вівальді, Ніколо Паганіні, Джузеппе Верді та багатьох інших, які творили свої шедеври саме тут.

Цікаво побудована розповідь доповідача подарувала присутнім романтичну подорож у історію італійської музики, більше дізнатися про життя і творчість великих італійських композиторів та почути їх твори у виконанні Олександра Пустовіта. Прекрасним доповненням були відеофрагменти з відомих опер – Джоаккіно Антоніо Россіні «Семіраміда» у виконанні дуету Мерилін Хорн та Монсерат Кабальє,  «Італійка в Алжирі» у виконанні Марка Винко, Ізабелли Стотін та Максима Миронова, фрагменти з опери Джузеппе Верді «Травіата».

Зустріч викликала жвавий інтерес і бажання знову зустрітися з Олександром Пустовітом – ерудованим знавцем, дослідником і цінителем класичної музики. 

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу СКД Совершенна Л. С.