П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки української ошібани «Живі картини»

 

image

5 березня 2019 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація дивовижної виставки флористичного живопису «Живі картини».

Експозиція містить надзвичайної краси роботи майстринь творчого об’єднання «Палітра Флори», які створені в техніці ошібани. Це – пейзажі, орнаменти, натюрморти, сюжетні картини і навіть портрети. Всі вони «написані» за допомогою матеріалів рослинного походження.

Серед авторів: Тетяна Бердник, Ірина Блажчук, Лариса Димніч, Тетяна Михайличенко, Наталя Мальована, Наталя Козлова, Олена Гарна, Любов Сільченкова, Олена Зайцева, Тетяна Нюкало.

Засновниця і художній керівник «Палітри Флори», майстер ошібани Тетяна Бердник  розповіла про особливості і тонкощі древнього японського мистецтва, познайомила учасників зустрічі з художниками-флористами та успіхами і здобутками творчого об’єднання за 15 років.

Музичним дарунком для учасників став виступ заслуженої артистки естрадного мистецтва України, співачки і художниці Наталки Полтавець.

Термін експонування:1 - 31 березня 2019 року.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва