П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт ірландської музики для батьків і дітей


16 та 23 лютого 2019 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбулися концерти ірландської музики для батьків і дітей у рамках проекту Baby Mozart Громадської організації «Сучасне українське кіно «СУК».  

Ірландія - смарагдовий острів, що утопає у зелені. Чарівна країна ельфів та трилисників, кельтської старовини та етнічної музики. Сімейні концерти з елементами анімації команда Baby Mozart створила ексклюзивно для тих, хто шанує цю музику та охоче занурюється у чарівний світ ірландського етносу.

На концерті прозвучала ритмічна, запальна та одночасно гармонійна музика жвавих народних танців (рили і джиги, хорнпайпи і флинги, вальси і польки), повільні аери стародавніх бардів; музика ірландських пагорбів, шотландських Highlands. Це мелодії, що створюють гарний настрій, спонукають до танцю, дозволяють відпочити від сучасних буднів.

Програму виконали музиканти фолк-гурту «Рун» Андрій Яковенко, Микола Іванов, Сергій Каденко на 11-ти музичних інструментах, у тому числі рідкісних традиційно-ірландських: поздовжні та поперечні флейти, мандоліна, бузук, боуран (ірландський барабан), альт, гайта (галісійська волинка), скрипка, гітара, клавішні.

На заході експонувалась виставка дитячих книжок, які батьки і діти із задоволенням роздивлялися, вивчали та брали додому для прочитання.

 

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда

 

Фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Олени Мінчіної

провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Наталії Опенько