П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

До 205-річчя від дня народження  Т. Г. Шевченка (1814–1861),

українського поета, письменника, (драматурга, прозаїка), художника(живописця, гравера), громадського та політичного діяча.

 

image

 

«Народ Шевченка не забуває і ніколи не забуде.

Поет живе в серцях свого народу» 

Максим Рильський

 

 

 

 

 

 

9 березня українська громадськість відзначає 205-у річницю від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка.

Тарас Григорович Шевченко (9 березня 1814 р. – 10 березня 1861 р.) –  видатний український поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч, філософ, фольклорист, етнограф, історик. Все його життя і творчість були присвячені українському народу.

Т. Шевченко є одним з найвидатніших майстрів українського образотворчого мистецтва. Він працював у галузях станкового живопису, графіки, монументально-декоративного розпису та скульптури, досконало володів технікою акварелі, олії, офорту, малюнка олівцем і пером.

Традиційно до дня народження Тараса Григоровича Шевченка Національна бібліотека України імені Ярослава Мудрого підготувала книжкову виставку, яка популяризує творчі пошуки поета і художника, відображені у творах, документах, матеріалах і спогадах, та особистість Т.Г. Шевченка, що виходить за межі національної культури.

Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю та стати інформаційним приводом для зміцнення рівня національної самосвідомості.

На виставці представлено документи з фондів НБУ ім. Ярослава Мудрого. Для пошуку інших видань даної тематики радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх,

загальний читальний зал № 1

Термін експонування: 05 березня – 17 березня 2019 р.

 

Інформацію підготувала бібліотекар І категорії

відділу обслуговування користувачів Грибань І. А.