Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу прихильників книги «Субота у Бегемота» 

Презентація книги

Олега Тоцького «Семь историй киевского метро»

(Київ : Варто, 2018)

 

image

Члени і гості клубу «Субота у Бегемота» 2 лютого 2019 року зустрічалися з відомим блогером і фотографом, дослідником історії київського метро Олегом Тоцьким.  2018 року у видавництві «ВАРТО» вийшла його книга «Семь историй киевского метро». В ній автор розповідає про маловідомі факти з історії проектування, будівництва і експлуатації Київського метрополітену, знайомить з інформацією про найбільш цікаві нереалізовані проекти станцій, розглядає особливості будівництва метро в київських умовах, описує унікальні інженерні рішення, які застосовувалися вперше.

 Окремі глави присвячені двом центральним станціям – «Театральна» і «Золоті ворота».  Книга багато ілюстрована. Автор використав фотографії і матеріали з багатьох архівів, музеїв, періодичної преси, приватних колекцій М. Кальницького, Д. Єрмака, О. Насирової, О. Янковського. Сучасна фотозйомка авторська.

З великим інтересом присутні разом із Олегом Тоцьким  за допомогою відеоряду подорожували тунелями і станціями київського метро, охопивши більш ніж п’ятдесят років з моменту його відкриття. Йшлося про, здавалося би, звичний вид транспорту, що міцно увійшов у побут киян. Але насправді це – ціле місто в місті, яке має свою довгу і часом непросту історію. Пасажири ж, які зазвичай поспішають, бачать лише зовнішню, фасадну частину. В той час як метрополітен є унікальною скарбницею реалізованих, і не завжди реалізованих, але пропонованих, різноманітних архітектурних і технічних прийомів. Кожна його пускова ділянка є відображенням відповідної епохи.

Обговорення виступу було зацікавленим, жвавим і небайдужим. Завершилася зустріч автограф-сесією.

 

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Погонець О. Д.