Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація виставки живопису і графіки

Марії та Василя Перевальських

 

image17 січня 2019 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулася презентація виставки графіки Василя Перевальського та живопису Марії Перевальської, присвяченої пам’яті славетного українського поета Івана Драча.   

Самобутні, колоритні роботи, представлені в експозиції, були використані  як ілюстрації до останньої книжки прозових творів І. Драча «Золотий цап» (видавництво «Український пріоритет»). Вони захоплюють щирістю почуттів, мальовничо висвітлюють будні і свята українського повоєнного села, знаходять щиросердний відгук у глядачів і не залишають їх байдужими.

Василя Євдокимовича і Марію Ананіївну прийшли вітати численні шанувальники їхньої творчості. З глибокою повагою, надзвичайно тепло говорили про талант подружжя Перевальських академік Микола Жулинський, актор театру і кіно Василь Довжик,  поет Петро Перебийніс, директор видавництва «Український пріоритет» Володимир Шовкошитний, художник Василь Шпак, доктор мистецтвознавства Дмитро Степовик, письменник Віталій Абліцов, журналісти та працівники бібліотеки.

Чудовим подарунком авторам виставки та всім учасникам зустрічі став виступ вокального тріо з етнографічного хору «Гомін».

Дякуючи пані Марії і пану Василю за неоцінений вклад у розвиток української культури і малярства, присутні зичили їм міцного здоров’я, довголіття, добра, злагоди і невичерпного натхнення у творчості.

Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець