Середа, 17 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація фотовиставки

«Українські миротворці - на захисті миру у світі»

 

22 січня 2019 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого відбулося урочисте відкриття фотовиставки «Українські миротворці – на захисті миру у світі», створеної до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Експозиція  містить 96 світлин, що відображають участь українських воїнів у миротворчих місіях і операціях ООН, ОБСЄ, ЄС та НАТО. Кожна з яких – це реальна історія, розповідь про небезпечну та нелегку роботу у справі захисту миру на землі.

Почесними гостями презентації були українські ветерани-миротворці, які мужньо і достойно виконували свій обов’язок з підтримки миру в країнах Європи, Африки та Азії.

Їх палко вітали: Володимир Попович, голова Всеукраїнської спілки ветеранів війни; В’ячеслав Марченко, заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції; Ірина Южаніна, начальник управління з питань гендерної політики та взаємодії з громадськими організаціями інвалідів, ветеранів війни та праці Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації; Галина Кириченко заступник генерального директора НБУ імені Ярослава Мудрого.

Член Комісії державних нагород та геральдики при Президентові України Ігор Мазепа вручив українським миротворцям нагороди.

Під час завершальної екскурсії фотовиставкою пролунала цікава й  зворушлива розповідь про своїх побратимів від Володимира Поповича.

 

Інформацію підготувала

 головний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності О. Мазаєва.