Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Презентація книги «Тривожні часи»

молодого кримськотатарського письменника Бекіра Аблаєва

 

9 грудня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого за підтримки Громадської організації «Кримська родина» відбулася презентація книги «Тривожні часи» молодого кримськотатарського письменника Бекіра Аблаєва

Бекір Аблаєв є студентом третього курсу юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, бере активну участь у діяльності кримськотатарської громади в Києві. Автор понад ста публікацій в районних, республіканських та всеукраїнських засобах масової інформації. Викладає історію Криму та кримських татар для вихованців ГО «Кримська родина» та є членом правління цієї організації. Б. Аблаєв є автором книг: «Пригоди Тимки», «Розповіді мого діда», «Неймовірні пригоди Хайсерчика», «Ковток чистого повітря», «Севгі алеві», «Чекай мене, море!».

 Його нещодавно видана книга «Тривожні часи» представляє собою збірник оповідань, притч та есе про минуле і сучасне життя кримських татар у Криму, про депортацію кримськотатарського народу, їхнє життя на чужині та повернення на історичну батьківщину, а також про сьогодення, в якому є повага до представників старшого покоління, взаємодопомога, дружба, мужність та незламність.

У заході взяли участь: Рефат Чубаров, голова Меджлісу кримськотатарського народу, Ільмі Умеров, заступник голови Меджлісу, Шейх Саїд Ісмагілов, муфтій Духовного управління мусульман України; Катерина Ющенко, голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000», Аніфе Куртсеїтова, голова ГО «Кримська Родина», активісти, громадські діячі, студенти українських університетів.

На завершення зустрічі всі охочі мали змогу придбати книгу автора та одержати його автограф.

 

Інформацію підготувала завідувач

відділу обслуговування користувачів Наталія Цукренко

Фото провідного бібліотекаря

відділу обслуговування користувачів Олени Мінчіної