П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Лекція-бесіда «Важливо для кожного, актуально сьогодні»  

(до Всеукраїнського тижня права)

 

10 грудня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого до Всеукраїнського тижня права відбулася лекція-бесіда на тему: «Важливо для кожного, актуально сьогодні» у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!».

Нотаріус П’ятнадцятої київської державної нотаріальної контори Олена Опанасюк надала практичні поради з питань оформлення спадщини, заповіту та договору довічного утримання.

Олена Бойко, заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві, начальник управління обслуговування громадян, ознайомила присутніх зі змінами та новаціями в пенсійному законодавстві, зокрема з підвищенням пенсійного віку в Україні та нарахуванням пенсії.

По закінченню заходу всі бажаючі мали змогу отримати безоплатне правове консультування та буклети з контактною інформацією центрів безоплатної правової допомоги.

Лекцію-бесіду «Важливо для кожного, актуально сьогодні» доповнила однойменна книжкова виставка з фондів Бібліотеки.

Участь у заході взяли: Леся Бурчак, директор Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Орест Легкий, головний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти; Павло Попович, начальник відділу правової інформації та консультацій Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; користувачі та працівники НБУ ім. Ярослава Мудрого.

 

Інформацію підготувала провідний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів

Ганна Падалка

фото провідного бібліотекаря відділу

 обслуговування користувачів Наталії Опенько