Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт класичної музики оркестру

акордеоністів

«GRAND ACCORDEON»

 

28 листопада 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого (вул. Михайла Грушевського, 1) відбувся концерт класичної музики оркестру акордеоністів «GRAND ACCORDEON».

 Оркестр створено в 1997 році. Його учасниками є студенти, асистенти-стажисти та випускники Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського. Художній керівник і диригент – народна артистка України, професор Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського Євгенія Черказова. За більш ніж 20-річну історію ансамбль підкорив віртуозною грою не лише вітчизняні, а й міжнародні конкурси, зокрема «ASCOLTATE-2012» (Каунас, Литва), «MUSIC SEASONS IN PRAGUE» (Прага, Чеська республіка, 2013), «Вільнюс-2017».

На концерті, який відбувся в ошатному і затишному бібліотечному залі, органічно звучали музичні твори для акордеона класиків та сучасних композиторів. Зустріч з музикантами пройшла на одному диханні і завершилася гучними оплесками.

Захід відвідали біля 200 осіб, значна частина яких із задоволенням записалася до бібліотеки. Серед слухачів були професор НМАУ ім. П.І. Чайковського С. Шабалтіна, професійні музиканти, студенти НМАУ ім. П.І Чайковського, працівники та користувачі бібліотеки.

 

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу обслуговування користувачів Тетяна Скирда,

фото провідних бібліотекарів відділу

 обслуговування користувачів Наталії Опенько,

та Олени Мінчіної