Четвер, 18 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Засідання клубу «Бібліотека і Місто».

Презентація книги Валерія Дружбинського   «Писатели шутят …». –

Київ : Саміт-книга, 2018.

 

image

27 листопада 2018 року в Національній бібліотеці України  імені Ярослава Мудрого у рамках клубу «Бібліотека і Місто» відбулася презентація книги  українського журналіста, письменника і кінокритика Валерія Дружбинського «Писатели шутят …», виданої 2018 року видавництвом «Саміт-книга».

 Вже маючи ім’я в журналістиці (робота у газетах «Комсомольская правда», «Известия», «Советская культура»), В. Дружбинський пов’язав життя з Україною. Більшу частину своїх 50-ти журналістських років він віддав українським читачам, довіряючи їм свої думки і переживання.

У виданні «Писатели шутят …» автор викладає жарти, афоризми, смішні історії, тости, що належать відомим письменникам і поетам, з якими  йому довелося безпосередньо спілкуватися.

Протягом майже 60-ти років Валерій Дружбинський веде записники, де занотовує історії, літературні та журналістські байки, епіграми, анекдоти, смішні вирази…  

З цих нотаток згодом народжуються такі чудові книги як «Писатели шутят …»,  які  мають велику кількість вдячних читачів. В презентованій книзі згадано більше 50 імен відомих літераторів, серед них такі українські письменники як Остап Вишня, Максим Рильський, Юрій Смолич, Олесь Гончар, Юрій Шанін.

На зустріч із Валерієм Івановичем Дружбинським завітало багато шанувальників його творчості, які мали можливість почути малознайомі, жартівливі, але часто повчальні історії з голосу автора.

Після виступу Валерій Іванович охоче відповідав за запитання, радо приймав музичні та літературні поздоровлення і дарував автографи.  

Задоволені особливим, дружнім спілкуванням, присутні зазначили, що інакше і бути не могло, бо ж корінь прізвища шановного гостя  «Дружб» і побажали Валерію Івановичу міцного здоров’я, духовної і душевної злагоди, творчого натхнення і успіхів.

 

         Інформацію підготувала

 завідувач відділу соціокультурної діяльності Олена Погонець