Четвер, 25 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Всеукраїнський день працівників культури та

майстрів народного мистецтва

 

image9 листопада відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва. Відповідний Указ Президента України був підписаний 30 грудня 2013 року.

Це свято було засновано з метою відзначення вагомого вкладу творчих особистостей у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.

Культура та мистецтво є основою розвитку народу, нації, незримою силою, формуючою унікальну особистість кожної людини.

В складні моменти саме культура стає генератором об’єднання суспільства, тому місія тих, хто присвятив себе служінню в цій галузі воістину унікальна. Своїм досвідом, знаннями і талантом працівники культури і мистецтва забезпечують спадкоємність вітчизняних духовних традицій, зберігають та розвивають різнобарвну палітру культури всього українського народу, консолідуючи його на розвиток держави.

image

З нагоди Всеукраїнського дня культури та майстрів народного мистецтва по всій країні проводяться урочисті заходи, концерти, на яких з професійним святом вітають працівників музеїв і бібліотек, будинків культури і клубів, театрів, кінотеатрів, художніх колективів, державних установ. За вагомий внесок у розвиток культури, сумлінну працю, високий професіоналізм найкращі працівники культурно-мистецької галузі відзначаються почесними грамотами та державними нагородами.

До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого підготовлено книжкову виставку відповідного тематичного спрямування.

Представлені видання розкривають історію української культури, презентують мистецькі здобутки вітчизняних митців, містять аналіз проблем національного культурного розвитку у світовому цивілізаційному просторі.

На виставці представлені документи і публікації із фондів бібліотеки. Для пошуку інших видань радимо скористатися електронними ресурсами бібліотеки та традиційними картковими каталогами.

 

Виставка експонується за адресою:

вул. Михайла Грушевського, 1; 2-й поверх.

Термін експонування: 6 – 27 листопада 2018 р.

 

Інформацію підготувала головний бібліотекар

відділу соціокультурної діяльності 

Сливка О. В.