Вівторок, 23 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Концерт кельтської музики

для батьків і дітей

 

30 вересня 2018 року в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого відбувся концерт кельтської музики з елементами анімації для родин з дітлахами. Команда мистецького проекту «Baby Mozart» Громадської організації «Сучасне українське кіно «СУК» представила програму фольклорної музики, яку виконав фолк-гурт «Рун».

Терміном «кельтська музика» позначається сукупність музичних традицій народів, що є нащадками кельтів та сьогодні проживають на території Ірландії, Шотландії, Мена, Корнуола, Бретані, Уельсу, Галісії, Астурії та Кантабрії. Стародавніх волелюбних кельтів сучасні їм народи, зокрема греки та римляни, побоювались та сприймали неоднозначно. Морально незіпсовані, хоча і вважалися варварами, кельти сповідували свою духовну культуру. Головне, що закладено в музиці кельтів – це радість людей, які цінують  кожну мить життя і відкривають двері друзям.

Учасники фолк-гурту «Рун» Сергій Каденко (гітара), Микола Іванов (скрипка), Андрій Яковенко (флейта, мандоліна, барабан) виконують традиційну музику ірландців, шотландців та інших народів кельтського походження у тій формі, в якій вона існує зараз. На концерті кельтська музика у виконанні музикантів гурту звучала красиво, самобутньо і сучасно.

Відвідувачі, як і на попередніх концертах, виявили зацікавленість літературою з фондів Бібліотеки, книжковими виставками, прослухали екскурсію Бібліотекою. 

 Організатор та координатор проекту -  Олександра Степашко, кінорежисер.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу обслуговування користувачів Т. Скирда

 

Фото: провідного бібліотекаря відділу обслуговування

користувачів Г. Падалки