П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Літературно-музична вітальня «Гармонія Всесвіту»

Творча зустріч з київським бардом

Денисом Голубицьким

«Між словом німим і струною тугою…»

 

image6 жовтня 2018 року в конференц-залі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого у рамках Літературно-музичної вітальні «Гармонія Всесвіту» відбулася творча зустріч з молодим поетом, автором та виконавцем власних пісень Денисом Голубицьким.

У нього технічна освіта і нетворча робота. Але чим далі, тим більше значення для нього набуває творчість. І в цьому сенсі він завжди перебуває в пошуку, завжди на початку шляху, навіть якщо це його середина.  

Захоплення Дениса грою на шестиструнній гітарі почалося у 16 років. Перша пісня з'явилася на світ рівно 25 років тому, у листопаді 1993 року. Відтоді в його творчому доробку понад 100 пісень.

З 1994 року, як автор пісень і віршів, він активний учасник фестивалів авторської пісні в багатьох містах України, радіопередач «Гітара по колу», «Від душі до душі», телепрограм «Доживемо до понеділка».

І все ж головною стихією для Дениса стала жива історія рідного міста – яка знаходить відображення в його творчості.

Саме на кордоні стихій міста, музики і внутрішнього життя людини і народилася поетична збірка «Приметы парения» (видавництво «Радуга», 2018), яка була презентована під час зустрічі.

На зустрічі гостей вітальні чекала некваплива, вдумлива, не завжди проста розмова. Про себе і про всіх нас, про Київ і про музику, про високе і повсякденне, а також пісні і вірші не тільки з книги, а й ті, що з'явилися пізніше і коли-небудь складуть нові книги. У виконанні автора лунала прекрасна музика, ліричні пісні.

Творча зустріч пройшла в теплій і дружній обстановці та залишила багато приємних вражень від спілкування з талановитим поетом Денисом Голубицьким.

 

Інформацію підготувала головний

бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Совершенна Л. С.