П’ятниця, 26 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Пост-анонс

 

НАЦІОНАЛЬНА БІБЛІОТЕКА УКРАЇНИ ІМЕНІ ЯРОСЛАВА МУДРОГО

 

Клуб «Бібліотека і Місто»

    

Творчий вечір київської письменниці Лади Лузіної

 

         25 вересня 2018 року в конференц-залі Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Набережно-Хрещатицька, 1) у рамках клубу «Бібліотека і Місто» відбувся творчий вечір київської письменниці Лади Лузіної.

image

Письменниця, яка безмежно закохана в своє Місто – дивовижний Київ,  представила увазі присутніх свої нові книги, видані у 2018 році: «Чарівні традиції українок» (Фоліо), «Невероятный Киев Лады Лузиной» (Скай Хорс) та «Джек-Потрошитель с Крещатика» (Фоліо).

  Розпочала зустріч Лада Лузіна з відповіді на запитання, яке часто виникає у читачів «Що в романах «Киевские ведьмы» правда, а що ні?». На її погляд, в художніх творах автор має повне право додумувати і фантазувати. Тому багато що в «Киевских ведьмах» – тільки вигадка.

В статтях же «Невероятного Киева» Лада Лузіна постаралася відокремити вигадки від реальності. Але фантастична особливість нашого неймовірного Міста в тому, що цілком реальні київські історії в дійсності часто виявляються ще неймовірніші та містичніші, аніж вигадані легенди, а легенди завжди виростають з реальних історій. Видання містить такі розділи: «Дома с Призраками и без», «Чудеса Софии Киевской» «Тайны Андреевской церкви», «Под сенью Андреевской церкви», «Ангел и Демон в доме под Андреевской церковью», «Путешествия в поисках Киева».

Друга книга «Джек-Потрошитель с Крещатика. Киевские ведьмы»  ставить не менш інтригуючі запитання: Чи може в Києві з’явитися Джек-Різник? Чи випадково  його поява співпала з початком древнього празника мертвих… Яке відношення до цих смертей має геніальний і безумний художник Мизаіл Врубль?  Таємничі притони для аристократів  і таємниці двох художників – містиків Врубеля і Котарбінського, дні мертвих  і Провалля  Зеленого Театру …    Письменниця з неймовірною точністю передала характерну атмосферу старого Києва – міста богемного, загадкового, повного таємниць. Також в цій книзі представлені розділи з першої повної біографії Вільгельма Котарбінського – від іншої відомої української письменниці Ірини Потаніної.

Третя книга «Чарівні традиції українок» – історії про чарівництво наших предків і про витоки цього чарівництва. Народні обряди наших прабабусь настільки пронизані чарами, що немає сумнівів – саме ці реальні свята і ритуали стали основою всіх відомих легенд та казок про київських відьом. Тому, читаючи про чарівні традиції українок, не припиняєш дивуватися, якими унікальними Вміннями і Навичками володіли наші предки! Яку особливу, унікальну роль відігравала жінка в українській общині! І з яких прадавніх глибин йдуть ті чи інші звичаї!

Під час зустрічі охочі могли придбати книги Лади Лузіної та одержати її автограф.

 

 Інформація підготовлена відділом СКД