Понеділок, 6 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Одеська національна наукова бібліотека

Одеська національна наукова бібліотека

 

Одеська національна наукова бібліотека другий рік поспіль активно підтримує ініційовану Міністерством культури України Всеукраїнську акцію “Бібліотека українського воїна”. Як один із координаторів цієї загальнонаціональної акції, ОННБ оперативно організувала заходи з метою залучення до участі в цьому благодійному проекті якнайширшого кола учасників - колективів бібліотек Одещини різних рівнів підпорядкування, користувачів, меценатів. Інформацію про започатковану акцію було розміщено на офіційному веб-сайті ОННБ, у відділах, які  обслуговують читачів, у соціальних мережах та у місцевій пресі. 

Акумулюючим і координуючим центром акції став відділ обмінно-резервного фонду ОННБ.

На замовлення штабу АТО, з метою реалізації заходів з формування позитивного іміджу Збройних Сил України та проведення військово-патріотичного виховання молоді та юнацтва в населених пунктах Донецької та Луганської областей, відділ ОРФ зібрав і передав для бібліотек у зоні АТО 1044 примірників художньої та дитячої літератури.

Під час проведення XVІI Всеукраїнської виставки-форуму “Українська книга на Одещині” працівники та користувачі бібліотеки, видавці та книгорозповсюджувачі, які брали участь у виставці-форумі, зібрали і передали  до бібліотек військових частин понад 1000 примірників документів.

До Дня захисника України відділ обмінно-резервного фонду організував зустріч з військово-морськими навчальними закладами, військовими частинами м. Одеси та Одеської області. Було підготовлено книжкову виставку історичної, науково-технічної, художньої літератури, довідкових видань та ін. Відбулася урочиста передача книжок (800 прим.) до бібліотек військових частин. Інформацію про  захід представлено на сайті ОННБ, а також у місцевих ЗМІ (фото та відео додаються).